relatietherapie, coaching, mediation, den haag
coaching,relatietherapie,mediation, den haag

Huilbaby

Ons tweede zoontje kwam mooi op tijd maar wel erg snel, een uurtje en hij lag op mijn buik, gezond en wel. Mijn zoon deed het prima. Toch merkten we na ongeveer een week dat hij zich erg overstrekte en een voorkeur had om altijd maar naar links te kijken. Ook huilde onze zoon veel en heel hard. Soms leek het of dat hij totaal in paniek raakte. Gelukkig liet hij zich daarbij snel troosten. Opgeteld merkten we dat er iets ongewoons met hem aan de hand was, zeker gezien de ervaring die we hebben met onze eerste zoon waarbij dit soort symptomen zich niet openbaarde.

Via mijn schoonmoeder kwamen we in contact met Loes Ruitenbeek, therapeut en bekend met Cranio Sacraal therapie. Al snel werd duidelijk dat onze zoon, op dat moment 1 maand oud, last leek te hebben van het Kiss Syndroom. Oorzaak hiervan is waarschijnlijk een te snelle bevalling waarbij hij voor en tijdens de bevalling in een overstrekte houding heeft gelegen. Loes heeft op ons verzoek Cranio Sacraal therapie toegepast. Na een eerste behandeling zagen we vrijwel direct verbetering in de situatie. We zagen hem vaker lachen en de huilbuien werden minder. Na enkele weken leek hij weer onrustig te worden en hebben in overleg met Loes besloten een tweede maal deze therapie toe te passen. In eerste instantie leek dit geen verbetering te brengen in zijn gemoedstoestand. Dit had echter meer tijd nodig dan de eerste maal na een therapeutische sessie. Hij ging dan ook vooruit en ontwikkelde zich tot een gezellig en vrolijk mannetje. Hij huilt nu nog wel eens natuurlijk maar dat hoort bij het baby zijn. Onze indruk is dat hij geen overstrekte houding aanneemt en in ieder geval niet alleen meer naar links kijkt en zelfs alle bewegingen om zich heen volgt. Daarbij schiet hij niet meer in een paniekerige huilbui.

Concluderend kunnen we stellen dat de Cranio Sacraal therapie heeft geholpen om ons mannetje te helpen zich lekkerder in z’n vel te laten voelen.

  • Praktijk H.v.Soelenlaan 33,
  • 2545 EV Den Haag.
  • 0650266644
  • KvK 70637334
  • NL59 INGB 0004 7433 25

Twitter_newbird_boxed_blueonwhite