relatietherapie, coaching, mediation, den haag
coaching,relatietherapie,mediation, den haag

Tweeling ; ervaringen met cranio-sacraaltherapie

Vanaf de geboorte van onze tweeling maakte ik mij zorgen om de oudste van het stel. Hij is in stuit geboren en de bevalling verliep zeer vlot. Na de geboorte viel T vooral op doordat hij zeer driftig kon zijn (snel slaan, krabben en later zelfs met zijn hoofd op de grond bonken), hij werd ’s nachts vaak wakker, huilde vaak in zijn wieg en gaf veel melk terug. Zijn armpjes hield hij zeer gespannen opzij en zijn rug kon hij moeilijk krommen. Hij maakte op mij een zeer ongelukkige en gespannen indruk, heel anders dan zijn tweeling broertje. Artsen konden niets doen: er was medisch gezien niets aan de hand, hij groeide goed en ik moest me niet zoveel zorgen maken. Hij zal er wel overheen groeien. En toch zag ik dat er ‘iets’ niet goed was. Toen hij ruim een jaar oud was, maakte een collega mij attent op het KISS- syndroom. Ik herkende veel symptomen, maar het kwam toch niet helemaal overeen. Diezelfde collega gaf mij informatie over cranio-sacraal therapie. Ik heb een afspraak gemaakt bij Loes Ruitenbeek (T was toen 1½ jaar) en het resultaat is verbluffend! Nadat de therapeut uitleg had gegeven wat ze zou gaan doen en waarom (en dat kinderen zeer heftig kunnen reageren), is ze met T aan de slag gegaan. T vond alle aandacht in eerste instantie erg leuk, maar naarmate de ‘zere plek’ meer werd benaderd vertoonde hij steeds meer verzet. Dit ging mij door merg en been, maar de tharapeut had mij overtuigd dat het geen pijn zou doen…Op een gegeven moment was T stil, ontspande en heeft de therapeut met grote ogen aan liggen kijken. Het was klaar.

De dagen daarna was T drukker in gedrag en hij bewoog meer. Op een gegeven moment stond hij op en liep de hele kamer door! (Zijn tweeling broertje liep al een aantal maanden). Nu, een half jaar later, zie ik hoe goed het T heeft gedaan. Hij is een open en vrolijk kereltje, is veel minder gespannen, zijn motoriek is goed (hij stopt nu zelfs spontaan een teen in zijn mond, wat daarvoor echt niet mogelijk was), zelfs zijn huid voelt een stuk zachter. En dat met ‘maar’ één behandeling! Ik was zo enthousiast over het resultaat dat ik deze vorm van therapie ook mij zusje heb geadviseerd. Zij heeft een autistisch kindje van bijna 3 jaar. De bevalling was zeer lang en zwaar voor moeder en kind (mijn zusje is volledig afgekeurd). Meteen na de bevalling had mijn zusje het gevoel ‘er is iets mis met mijn kind’. Ze werd van het kastje naar de muur gestuurd en achteraf had ze dus gelijk. Buiten het feit dat uiteindelijk de diagnose autisme is gevallen, is een groot probleem dat haar zoontje heel onrustig is en weinig slaapt. Sinds de bevalling heeft ze nauwelijks een nacht door kunnen slapen. Haar zoontje heeft 3 behandelingen gehad. Natuurlijk is hij nog nog steeds autistisch, maar sinds de laatste behandeling slaapt hij elke nacht door! Dit geeft rust bij haar zoontje, maar ook in het hele gezin.

Ik ben zeer blij en verrast over het resultaat van de cranio-sacraal therapie. In eerste instantie was ik bang dat het erg ‘zweverig’ zou zijn, maar dat is absoluut niet zo. Soms denk ik: als ik het eerder had geweten, had T niet anderhalf jaar gespannen door het leven hoeven gaan….

  • Praktijk H.v.Soelenlaan 33,
  • 2545 EV Den Haag.
  • 0650266644
  • KvK 70637334
  • NL59 INGB 0004 7433 25

Twitter_newbird_boxed_blueonwhite